روغن آفتابگردان با فشار دادن دانه های گیاه هلیانتوس آنووس به دست می آید .
اغلب از آن به عنوان یک روغن سالم یاد می شود، زیرا حاوی چربی های غیراشباع است که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد.
با این حال، هر گونه فواید بالقوه روغن آفتابگردان به نوع و ترکیب مواد مغذی آن بستگی دارد. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از روغن آفتابگردان ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.
این مقاله انواع مختلف روغن آفتابگردان، فواید و مضرات بالقوه آنها و نحوه مقایسه آنها با سایر روغن های پخت و پز رایج را برجسته می کند.
برای تهیه این روغن (0.5 لیتری ،800 سی سی،1 لیتری ،4 لیتری و دبه ای ) به صورت عمده اینجا کلیک کنید.
انواع روغن آفتابگردان:
چهار نوع روغن آفتابگردان موجود در ایالات متحده وجود دارد که همه آنها از دانه های آفتابگردانی که برای تولید ترکیبات مختلف اسیدهای چرب پرورش داده می شوند، تهیه می شوند.
اینها شامل لینولئیک بالا (68٪ اسید لینولئیک)، اولئیک میانی (NuSun، 65٪ اسید اولئیک)، اولئیک بالا (82٪ اسید اولئیک)، و استئاریک / اولئیک بالا (Nutrisun، 72٪ اسید اولئیک، 18٪ اسید استئاریک است. )
همانطور که از نام آنها پیداست، برخی از روغن های آفتابگردان دارای اسید لینولئیک یا اولئیک بیشتری هستند.
اسید لینولئیک که معمولاً به عنوان امگا-6 شناخته می شود ، یک اسید چرب غیراشباع چندگانه است که دارای دو پیوند دوگانه در زنجیره کربنی خود است. در همین حال، اسید اولئیک یا امگا 9، یک اسید چرب تک غیراشباع با یک پیوند دوگانه است. این خواص آنها را در دمای اتاق مایع می کند.
لینولئیک و اسید اولئیک هر دو منبع انرژی برای بدن هستند و به استحکام سلول ها و بافت ها کمک می کنند.
با این حال، آنها به روش های مختلفی به گرما در طول پخت و پز واکنش نشان می دهند و بنابراین ممکن است اثرات متفاوتی بر سلامت شما داشته باشند.
روغن آفتابگردان با استئاریک بالا/اولئیک بالا (Nutrisun) همچنین حاوی اسید استئاریک است، یک اسید چرب اشباع شده که در دمای اتاق جامد است و کاربردهای متفاوتی در آشپزی دارد.
این نوع روغن آفتابگردان برای پخت و پز خانگی نیست و به جای آن ممکن است در غذاهای بسته بندی شده، بستنی، شکلات و سرخ کردن صنعتی استفاده شود .
برای تهیه این روغن (0.5 لیتری ،800 سی سی،1 لیتری ،4 لیتری و دبه ای ) به صورت عمده اینجا کلیک کنید.
مزایای احتمالی :
تمام مزایای ادعا شده روغن آفتابگردان با انواع اولئیک بالا مرتبط است، به ویژه آنهایی که حاوی 80 درصد یا بیشتر اسید اولئیک هستند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب تک غیراشباع مانند اسید اولئیک ممکن است به کاهش سطح کلسترول بالا و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند.
یک مطالعه بر روی 15 بزرگسال سالم نشان داد که کسانی که رژیم غذایی غنی از روغن آفتابگردان اولئیک بالا را به مدت 10 هفته مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی حاوی مقدار مشابه چربی اشباع شده مصرف کردند، سطح کلسترول بد و LDL خون و تری گلیسیرید را به میزان قابل توجهی کاهش دادند.
مطالعه دیگری روی 24 نفر با سطح چربی خون بالا مشاهده کرد که مصرف یک رژیم غذایی با روغن آفتابگردان اولئیک بالا به مدت 8 هفته منجر به افزایش قابل توجه کلسترول HDL (خوب) در مقایسه با رژیم غذایی بدون روغن آفتابگردان شد.
مطالعات دیگر نتایج مشابهی را نشان میدهند، که سازمان غذا و دارو (FDA) را به تایید یک ادعای سلامت واجد شرایط برای روغن آفتابگردان اولئیک بالا و محصولات با ترکیب اسیدهای چرب مشابه رساند.
این اجازه می دهد تا روغن آفتابگردان با اولئیک بالا به عنوان یک ماده غذایی که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی در صورت استفاده به جای چربی های اشباع شده، برچسب گذاری شود.
با این حال، شواهدی که از فواید احتمالی روغن آفتابگردان برای سلامت قلب حمایت می کند، قطعی نیست و تحقیقات بیشتری لازم است.
اثرات منفی :
علیرغم برخی شواهد حاکی از آن است که روغن آفتابگردان فواید سلامتی دارد، این نگرانی وجود دارد که ممکن است با پیامدهای منفی سلامتی مرتبط باشد.
محتوای امگا 6 بالا :
انواع روغن آفتابگردان که اولئیک بالایی ندارند حاوی اسید لینولئیک بیشتری هستند که به نام امگا 6 نیز شناخته می شود.
روغن آفتابگردان Mid-Oleic (NuSun)، یکی از رایج ترین گونه های مورد استفاده در ایالات متحده، حاوی 15-35٪ اسید لینولئیک است .
اگرچه امگا 6 یک اسید چرب ضروری است که انسان باید آن را از رژیم غذایی خود دریافت کند، اما نگرانی هایی وجود دارد که مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به التهاب در بدن و مشکلات مربوط به سلامتی شود.
این به این دلیل است که اسید لینولئیک به اسید آراشیدونیک تبدیل می شود که می تواند ترکیبات التهابی ایجاد کند.
مصرف بیش از حد اسید لینولئیک از روغنهای گیاهی همراه با کاهش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهابی - عدم تعادلی که معمولاً در رژیم غذایی آمریکایی دیده میشود - ممکن است به اثرات منفی بر سلامتی منجر شود.
به طور خاص، مطالعات حیوانی نشان می دهد که اسید آراشیدونیک تولید شده از امگا 6 در بدن ممکن است نشانگرهای التهابی و ترکیبات سیگنالی را افزایش دهد که باعث افزایش وزن و چاقی می شوند.
اکسیداسیون و آلدئیدها :
یکی دیگر از جنبه های منفی روغن آفتابگردان انتشار ترکیبات سمی بالقوه آن است که به طور مکرر در دمای 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) گرم می شود، مانند کاربردهای سرخ کردنی.
روغن آفتابگردان اغلب در پخت و پز با حرارت بالا استفاده می شود ، زیرا نقطه دود بالایی دارد، یعنی دمایی که در آن شروع به دود شدن و تجزیه می کند.
برای تهیه این روغن (0.5 لیتری ،800 سی سی،1 لیتری ،4 لیتری و دبه ای ) به صورت عمده اینجا کلیک کنید.
با این حال، مطالعات نشان می دهد که نقطه دود بالا با پایداری روغن در برابر گرما مطابقت ندارد.
یک مطالعه نشان داد که روغن آفتابگردان در مقایسه با سایر روغن های گیاهی در سه نوع روش سرخ کردن، بیشترین مقدار آلدئید را در بخار پخت و پز آزاد می کند.
آلدئیدها ترکیبات سمی هستند که می توانند به DNA و سلول ها آسیب برسانند و در نتیجه به بیماری هایی مانند بیماری قلبی و آلزایمر کمک کنند.
هر چه مدت زمان طولانی تری روغن آفتابگردان در معرض گرما باشد، آلدئیدهای بیشتری منتشر می کند. بنابراین، روشهای پخت ملایم و کم حرارت مانند سرخ کردن، ممکن است استفاده مطمئنتری از روغن آفتابگردان باشد.
علاوه بر این، در میان انواع مختلف، روغن آفتابگردان اولئیک بالا احتمالاً پایدارترین نوع آن است که در سرخ کردن و پخت و پز با حرارت بالا استفاده شود.
روغن آفتابگردان در مقابل روغن های معمولی پخت و پز :
بر اساس تحقیقات موجود، مصرف مقادیر کم روغن آفتابگردان اولئیک بالا ممکن است فواید حاشیه ای برای سلامت قلب داشته باشد.
روغن آفتابگردان لینولئیک بالا یا روغن متوسط اولئیک (NuSun) احتمالاً فواید مشابهی ندارد و همچنین ممکن است در طی سرخ کردن عمیق در دمای بالا، ترکیبات خطرناکی تولید کند.
از سوی دیگر، روغنهای زیتون و آووکادو نیز غنی از اسید اولئیک تک غیراشباع هستند اما در صورت حرارت دادن سمی کمتری دارند.
علاوه بر این، روغنهایی که اسیدهای چرب چند غیراشباع کمی دارند، مانند روغنهای آفتابگردان اولئیک بالا، کانولا و روغنهای نخل، در مقایسه با روغن آفتابگردان لینولئیک بالا، در طول پخت و پز پایدارتر هستند.
بنابراین، در حالی که روغن آفتابگردان ممکن است در مقادیر کم مناسب باشد، چندین روغن دیگر ممکن است مزایای بیشتری داشته باشند و در طول پخت با حرارت بالاتر عملکرد بهتری داشته باشند.
سخن پایانی :
تصور می شود روغن آفتابگردان با اولئیک بالا فوایدی برای سلامت قلب دارد.
با این حال، نشان داده شده است که روغن آفتابگردان با حرارت دادن به دمای بالاتر در طول زمان، ترکیبات سمی را آزاد می کند. برخی از انواع نیز سرشار از امگا 6 هستند و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است به التهاب در بدن کمک کنند.
به طور کلی، استفاده از روغن آفتابگردان در کاربردهای گرمای کمتر احتمالاً خوب است. آووکادو و روغن زیتون نیز ممکن است گزینه های خوبی باشند که ممکن است در طول پخت و پز پایدارتر باشند.
در نهایت، استفاده از انواع روغن ها برای کاربردهای مختلف ممکن است به تعادل بهتر انواع چربی در رژیم غذایی کلی شما منجر شود.
خرید روغن آفتابگردان :
برای تهیه روغن آفتاب گردان در پنج سایز (0.5 لیتری ،800 سی سی،1 لیتری ،4 لیتری و دبه ای ) به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید