خواص غذایی گیاه کنجد باعث شده است که عده ای به روغن آن لقب ملکه دانه های روغنی بدهند.

متعلق به خانواده Pedaliaceae ، گروهی از گیاهان است که برای دانه های خوراکی خود برداشت می شوند، نام علمی آن Sesamum indicum است .

روغن کنجد از دانه‌های کنجد خام و فشرده تهیه می‌شود و کاربردهای آشپزی، دارویی و آرایشی دارد.

این مقاله 10 مزیت علمی روغن کنجد را فهرست می کند.

1.آنتی اکسیدان بالایی دارد :

روغن کنجد حاوی سزامول و سزامینول است، دو آنتی اکسیدان که ممکن است اثرات قدرتمندی بر سلامت شما داشته باشند.

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. تجمع رادیکال های آزاد در سلول های شما ممکن است منجر به التهاب و بیماری شود.

یک مطالعه یک ماهه روی موش‌ها نشان داد که مصرف مکمل‌های روغن کنجد از آسیب سلول‌های قلب محافظت می‌کند.

در همان مطالعه، فعالیت آنتی اکسیدانی در موش‌هایی که روزانه 2 یا 5 میلی‌لیتر روغن کنجد به ازای هر پوند (5 یا 10 میلی‌لیتر به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن دریافت کردند، افزایش یافت.

روغن کنجد ممکن است در صورت استفاده موضعی اثرات مشابهی داشته باشد. یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که ممکن است با مهار ترکیباتی مانند گزانتین اکسیداز و اکسید نیتریک که رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند، آسیب سلولی را کاهش دهد.

شما عزیزان میتوانید برای تهیه روغن کنجد به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.


2.خاصیت ضد التهابی قوی دارد :

التهاب مزمن می تواند مضر باشد و منجر به بیماری شود، به همین دلیل مهم است که آن را تا حد امکان محدود کنید.

طب سنتی تایوانی مدت‌هاست که از روغن کنجد برای خواص ضد التهابی آن استفاده می‌کند و از آن برای درمان التهاب مفاصل، دندان درد و خراش استفاده می‌کند.

اخیراً، مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان داده‌اند که روغن کنجد می‌تواند التهاب را کاهش دهد ، که ممکن است یکی از مزایای اصلی آن برای سلامتی باشد.

به عنوان مثال، مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که روغن کنجد نشانگرهای التهابی مانند تولید اکسید نیتریک را کاهش می دهد.

با این حال، مطالعات بیشتری در انسان مورد نیاز است.


3.برای قلب شما مفید است :

مجموعه ای از تحقیقات ثابت نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از چربی های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید است .

روغن کنجد حاوی 82 درصد اسیدهای چرب غیراشباع است.

به ویژه، غنی از اسیدهای چرب امگا 6 است. اسیدهای چرب امگا 6 نوعی چربی غیراشباع چندگانه هستند که برای رژیم غذایی شما ضروری است و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری قلبی ایفا می کند.

تحقیقات روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن کنجد ممکن است به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و حتی کند کردن پلاک‌ها در شریان‌ها کمک کند.

در واقع، زمانی که به جای روغن های پر از چربی های اشباع شده استفاده می شود، ممکن است سطح کلسترول شما را کاهش دهد .

یک مطالعه یک ماهه روی 48 بزرگسال نشان داد افرادی که روزانه 4 قاشق غذاخوری (59 میلی‌لیتر) روغن کنجد مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که روغن زیتون مصرف می‌کردند، کاهش بیشتری در کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید داشتند.


4.ممکن است به کنترل قند خون کمک کند :

روغن کنجد ممکن است از تنظیم قند خون سالم پشتیبانی کند، که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است.

یک مطالعه نشان داد که قرار دادن موش‌های دیابتی در رژیم غذایی حاوی 6 درصد روغن کنجد به مدت 42 روز باعث کاهش قابل توجه قند خون در مقایسه با موش‌هایی شد که از این روغن تغذیه نشده بودند.

روغن کنجد حتی ممکن است در تنظیم طولانی مدت قند خون نقش داشته باشد .

مطالعه ای روی 46 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف روغن کنجد به مدت 90 روز به طور قابل توجهی قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c (HbA1c) را در مقایسه با گروه دارونما کاهش می دهد. سطح HbA1c نشانگر کنترل طولانی مدت قند خون است.  


5.ممکن است به درمان آرتریت کمک کند :

استئوآرتریت تقریباً 15 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد و یکی از علل شایع درد مفاصل است.

چندین مطالعه روی جوندگان، روغن کنجد را با بهبود آرتریت مرتبط دانسته اند .

در یک مطالعه 28 روزه، محققان این روغن را با دوزهای روزانه 0.5 میلی لیتر به ازای هر پوند (1 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن به موش ها دادند. موش‌ها نشانگرهای استرس اکسیداتیو و علائم آرتریت مانند درد مفاصل را کاهش دادند. .

اگرچه مطالعات حیوانی نشان داده است که روغن کنجد ممکن است آرتریت را تسکین دهد، تحقیقات در مورد انسان مورد نیاز است.


6.ممکن است به بهبود زخم ها و سوختگی ها کمک کند :

در حالی که روغن کنجد را می توان برای مزایای سلامتی مصرف کرد، همچنین ممکن است به صورت موضعی برای زخم ها و سوختگی ها استفاده شود.

ازن یک گاز طبیعی است که می توان از آن برای پزشکی استفاده کرد. استفاده بالینی آن به سال 1914 برمی گردد، زمانی که از آن برای درمان عفونت ها در طول جنگ جهانی اول استفاده شد. روغن هایی با ازن اضافه شده به آنها - معروف به روغن های ازن دار - به صورت موضعی برای درمان بیماری های پوستی مختلف استفاده می شود.

در یک مطالعه موش، درمان موضعی با روغن کنجد ازن دار با سطوح بالاتر کلاژن در بافت زخم مرتبط بود. کلاژن یک پروتئین ساختاری است که برای بهبود زخم ضروری است.

مطالعات دیگر نشان داده اند که درمان موضعی با روغن کنجد زمان سوختگی و بهبود زخم را در موش کاهش می دهد، اگرچه تحقیقات انسانی در این زمینه کم است.

توانایی این روغن در سرعت بخشیدن به بهبود زخم ها و سوختگی ها را می توان به احتمال زیاد به خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن نسبت داد.

شما عزیزان میتوانید برای تهیه روغن کنجد به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.


7.ممکن است در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کند :

برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن کنجد ممکن است از آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت کند که می تواند به پوست شما آسیب برساند. این اثر احتمالا تا حد زیادی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالای آن است.

در واقع توانایی مقاومت در برابر 30 درصد در برابر اشعه ماوراء بنفش را دارد، در حالی که بسیاری از روغن های دیگر مانند روغن نارگیل ، بادام زمینی و زیتون تنها می توانند در برابر 20 درصد مقاومت کنند.

چندین منبع ادعا می کنند که روغن کنجد می تواند یک ضد آفتاب طبیعی خوب باشد و دارای SPF طبیعی است. با این حال، تحقیقات محدودی در مورد اثربخشی آن برای محافظت در برابر اشعه های قوی خورشید وجود دارد، بنابراین بهتر است از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

سایر مزایای بالقوه :

اگرچه تحقیقات محدود است، برخی شواهد نشان می دهد که روغن کنجد ممکن است مزایای زیر را ارائه دهد:


8.ممکن است کیفیت خواب را بهبود بخشد : 

یک مطالعه نشان داد که چکاندن روغن کنجد روی پیشانی 20 شرکت‌کننده در طول هفت جلسه 30 دقیقه‌ای در یک دوره 2 هفته‌ای کیفیت خواب و کیفیت زندگی را در مقایسه با درمان پلاسبو بهبود بخشید .


9.استفاده موضعی ممکن است درد را تسکین دهد :

برخی از مطالعات نشان داده اند که ماساژ با روغن کنجد ممکن است به کاهش درد بازو و پا کمک کند.


10.ممکن است سلامت مو را بهبود بخشد :

 ترکیبات موجود در این روغن ممکن است درخشندگی و استحکام مو را افزایش دهد. یک مطالعه هشت هفته ای نشان داد که مصرف روزانه مکمل های حاوی سیسمین و ویتامین E باعث افزایش قدرت و درخشندگی مو می شود.


راه های آسان برای افزودن آن به رژیم غذایی :

روغن کنجد طعم لذیذ و آجیلی را به انواع غذاها اضافه می کند. این یک عنصر محبوب در غذاهای آسیایی و خاورمیانه است.

انواع مختلفی از این روغن وجود دارد که هر کدام طعم و عطر کمی متفاوت دارند.

کنجد تصفیه نشده به رنگ روشن است، طعمی آجیلی دارد و بهتر است هنگام پخت و پز با حرارت کم تا متوسط استفاده شود. روغن کنجد تصفیه شده، که بیشتر فرآوری شده است، طعمی خنثی دارد و برای سرخ کردن عمیق یا هم زده بهترین است.

روغن کنجد برشته دارای رنگ قهوه ای تیره و طعمی لطیف است که آن را برای سس ها و مارینادها مناسب می کند.


سخن پایانی :

روغن کنجد یک چربی خوشمزه و سالم است که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

به لطف محتوای آنتی اکسیدانی و خواص ضد التهابی آن، ممکن است برای قلب، مفاصل، پوست، مو و موارد دیگر مفید باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری در انسان برای بررسی این اثرات بالقوه مورد نیاز است.

شما می توانید با افزودن آن به دستور العمل ها و مصرف آن به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل از مزایای بالقوه روغن کنجد بهره مند شوید.


خرید روغن کنجد :

شما عزیزان میتوانید برای تهیه روغن کنجد به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.