همه ما در شهرهای بزرگ و کوچک کشورمان غذاها و دسر ها و شیرینی های خوشمزه ای داریم که خوردن آنها بسیار لذت بخش است و باعث می شود لحظات خوبی را در کنار هم تجربه کنیم. یکی از شیرینی های خوشمزه جنوبی ها مسقطی است.اگر از قدیمی‌های خانواده بپرسید که در آن سال‌های قدیم، شیرینی‌های مصرفی و مورد علاقه‌شان در ماه رمضان چه بوده است، به طور قطع تعدادی شیرینی را نام خواهند برد که مسقطی نیز از جمله آنهاست. این شیرینی در شهرهای جنوبی کشور – به خصوص شیراز و کرمان– بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.مسقطی انجیر از جمله فرآورده های خوشمزه و مفید انجیر استهبان است.
خداوند بخشنده در قرآن “انجیر” این خوردنی بهشتی را بسیار تعریف کرده که این خود مشخص کننده ارزش غذایی و معالجه بالای آن است، در صورتی که شما هم یکی از دوستداران  بسیار زیاد انجیر هستید، ممکن است برای استفاده از عطر و مزه و یا خواص معالجه پذیری آن از این خوردنی  بهشتی استفاده می کنید.مسقطی یک میان وعده لذیذ میباشد که میتواند جایگزین مناسبی برای شکلات در کنار چای باشد.مسقطی علاوه بر انرژی فراوانی که دارد،حاوی مواد بسیار مفیدی برای بدن از جمله زعفران گلاب ،هل و انواع مغزهای خوراکی گیاهی و برگ گل محمدی میباشد.

مسقطی انجیر و ترکیبات آن:

مسقطی، یک نوع شیرینی است که مواد اولیه آن نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و بخش عظیمی از مسقطی را انجیر، مغزها و نشاسته تشکیل می‌دهد. طرز تهیه آن شبیه به تهیه فرنی نشاسته است، اما مدت زمان تهیه آن طولانی‌تر و همراه با پرداخت بسیار است و بعد از آماده شدن، حالت کشسان به خود می‌گیرد. قطب تولید مسقطی اصیل در ایران شهرلار و هم چنین تولید مسقطی انجیر، در استهبان،معدن انجیر جهان می باشد.

شما عزیزان میتوانید برای تهیه مسقطی انجیر به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.


خواص مسقطی:

مقادیر بالای پروتئین در مسقطی انجیر موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن شده،‌ از این رو  برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند از جمله کارگران و ورزشکاران و به‌خصوص بدن‌سازان بسیار مفید خواهد بود.یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی حلوا،مسقطی را در رفع درد‌های مفصلی، روماتیسمی و بوی بد دهان موثر دانست.انجیر حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C و پتاسیم می باشد.

هل موجود در مسقطی، ادویه ای ایده آل با فواید سلامت بسیار است. از محبوب ترین و شناخته شده ترین فواید سلامت این ماده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویژگی های ضد سرطان،سلامت قلب و عروق،کنترل کلسترول،ضد افسردگی


ویتامین های مسقطی:

حلوای مسقطی انجیر حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، روی (زینک)، اسیدفولیک، منگنز، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان، سلنیوم، مس، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و غیره می باشد.

ارزش غذایی هر 100 گرم مسقطی انجیر:
انرژی: 15/166 کیلوکالری
چربی کل: 0/55 گرم
قند: 28/75 گرم


طبع مسقطی:

نشاسته از ساقه و دانه گیاهانی مانند ذرت، گندم و سیب‌زمینی به دست می‌آید. از نشاسته استفاده‌های بسیاری می‌کنیم، برای مثال این ماده غذایی در تهیه مسقطی، باسلوق و… استفاده می‌شود.طبع نشاسته سرد و خشک می‌باشد. این مساله برای کسانی که مزاج سرد بلغمی یا سوداوی دارند بسیار مهم است زیرا مصرف آن بدون مصلح باعث بهم ریختن تعادل مزاجی می‌شود.اما از آنجا که در تهیه مسقطی انجیر ترکیب اصلی آن انجیر و دیگر مواد مانند هل ،گلاب،زعفران می باشد و طبع این مواد گرم می باشد می توان گفت طبع مسقطی، گرم است.

انواع مسقطی انجیر:

مسقطی انجیر پس از آماده و سرد شدن به اشکال منظم با دستگاه برش زده تا جهت بسته بندی آماده شود و بعد از بسته بندی در طعم های مختلف در انواع زیر تهیه و عرضه می شود:

  • کنجدی:دانه کنجد از جمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع ‌نشده می باشد. 75 درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و 25 درصد آن را موادمعدنی، کربوهیدرات ها (قند) و فیبر تشکیل می دهد. کنجد همچنین دارای انواع ویتامین‌ ها، به ویژه ویتامین های گروه B و ویتامین E و مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، روی، مس و فسفر است. از جمله خواص کنجد می توان به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگری از سرطان و درمان یبوست اشاره نمود، همچنین کنجد در افزایش توان جنسی در مردان و همچنین در تسکین دندان درد موثر است
  • مغز دار:مغزیجات نقش مهمی در حفاظت از قلب، مقابله با سرطان، کاهش التهاب و آهسته کردن روند پیری دارند.
    پسته دارای ویتامین‌های B1,B6,E، پتاسیم، فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم است و دارای خواص مفیدی از جمله: عملکرد درست مغز، تنظیم ضربان قلب، درمان کننده دندان درد، خون‌ساز، تقویت پوست و مو، کنترل کلسترول و قندخون، تقویت قوای جنسی، باز کردن مجاری کبد، افزایش حافظه و تقویت ذهن می‌باشد.  
     
  • گل محمدی:گل سرخ محمدی دارای ویتامین‌های A, B,C است و دارای خواص مفیدی از جمله: درمان افسردگی،استرس و اضطراب ، درمان اختلالات تنفسی، تقویت ریه‌ها، جلوگیری از تشدید عفونت، درمان بیماری‌های گوارشی، کاهش دهنده تپش قلب، کاهش دمای بدن و جلوگیری از بروز سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن و … است .
  • نارگیلی:نارگیل سرشار از چربی ها، قندها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامین های گروه B ، B1 ، B2 ، B3 ، ویتامین A ، E ، K ، J ، سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سدیم، آهن، روی، مس و سلنیوم.
  • زرشک : زرشک سرشار از ویتامین C است و خاصیت داروی ملین را دارد.زرشک به علت داشتن آلکالوئیدی به نام بربرین اثرات آنتی‌بیوتیکی برای باکتری‌ها دارد.
  •  ساده: نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران و انجیر مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی هستند. وجود گلاب در مسقطی باعث پیشگیری از آلزایمر و آرامش اعصاب نیز می‌شود.
  • و در نهایت ماده اصلی مسقطی انجیر که خود انجیر می باشد، سرشار از کلسیم، پتاسیم،  فسفر، امگا ۳، اسیدهای چرب امگا ۶ و فیتواسترول می‌باشد و دارای خواص مفیدی از جمله: جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان، درمان عفونت ریه، تقویت دستگاه هاضمه، رفع یبوست، بهبود درد و خشونت سینه، درمان عفونت و زخم‌های داخل دهان، درمان‌کننده نفخ و باد معده، افزایش تعرق بدن، درمان عفونت و زخم‌های داخل دهان،  درمان‌کننده نفخ و باد معده، افزایش نیروی جنسی، از بین بردن بوی بد دهان، افزایش شیر مادر، کاهش وزن، کنترل فشار خون، تقویت استخوان‌ها، برطرف کردن کم خونی یا فقر آهن و … است.


خرید مسقطی انجیر :

شما عزیزان میتوانید برای تهیه مسقطی انجیر به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.