ازگیل یا کونوس میوه ای است که در فصل پاییز در گیلان به وفور یافت میشود. این میوه سرشار از ویتامین B و C بوده و خواص دارویی فراوانی دارد.در روستای اسکبو ساری در زمان برداشت این میوه را چیده و علاوه بر استفاده بر سر سفره شب یلدا، از آن رب تهیه می کنند که به رب کاندس ترشی معروف است که طعم ترش و شیرین و رنگ قهوه ای دارد.از این رب به عنوان چاشنی در طبخ ماهی، آش ترش و مخلوط با رب انار در فسنجان استفاده می کنند.مدت زمان طبخ این رب یک الی دو ساعت می باشد.
شما عزیزان میتوانید برای تهیه رب ازگیل به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید
مواد لازم برای تهیه رب ازگیل یا کونوس :
- ازگیل ( کونوس ) 5 کیلو
- آب 1 لیتر
- نمک 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه رب ازگیل مرحله به مرحله :
طرز طبخ این رب بسیار شبیه به رب انار است، ابتدا ازگیل هایی که کاملا رسیده اند را شسته و به همراه آب روی حرارت قرار دهید و در آن را محکم ببندید تا کاملا بپزد.سپس پوست و هسته آن را جدا کرده و از صافی رد می کنیم و باز مجدد حرارت می دهیم تا غلیظ و یکدست شود.در این حین نمک را به آن اضافه می کنیم وقتی به غلظت مورد نظر رسید از روی حرارت برداشته و پس از سرد شدن داخل ظرف شیشه ای ریخته و در آن را محکم میبندیم.البته در روش محلی روش طبخ کمی متفاوت تر است، در این روش ازگیل ها را زودتر از موعد چیده و در بالکن یا انبار به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا برسد.پس از آن آنها را آبپز کرده و از توری رد کرده و می چلانند تا گوشت میوه از آن جدا شود و سپس عصاره به دست آمده را می جوشانند تا غلیظ شود.در تهیه این رب باید توجه داشته باشید که ازگیل ها نباید خیلی کهنه باشند زیرا بر روی طعم رب تاثیر منفی خواهند گذاشت .همچنین برای چلاندن و صاف کردن ازگیل ها از پارچه ایی با منافذ نرم استفاده کنید تا فقط گوشت کونوس از آن عبور کند زیرا عبور باقی اجز از آن باعث تلخ شدن رب می شود و در انتها توجه داشته باشید که در هنگام حرارت دادن رب ته نگیرد.
شما عزیزان میتوانید برای تهیه رب ازگیل به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
خواص شگفت انگیز ازگیل :
ازگیل یکی از گیاهان خانواده رز میباشد و از نظر گیاهشناسی گیاهی مابین گلابی و زالزالک است. ازگیل ابتدا به رنگ سفید است و با رسیده شدن به رنگ قهوهای در میآید. این گیاه که در جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا یافت میشود، به سرعت فاسد میگردد و سرشار از پکتین میباشد.به همین علت برای تهیه انواع ژله، مارمالاد و مربا مناسب میباشد. درخت ازگیل برگهایی به رنگ زرد و قرمز دارد و چوب این درخت خاصیت منحصر به فردی دارد و غیرقابل شکستن است.
ازگیل را بیشتر بشناسید :
هر 100 گرم از میوه ازگیل دارای 43 کالری، انرژی میباشد.100 گرم از میوه ازگیل همچنین، 5/0 میلیگرم روی، 5/0 میلیگرم منگنز، 2/7 میلیگرم آهن، 39 میلیگرم فسفر، 55 میلیگرم منیزیم، 73 میلیگرم کلسیم و 792 میلیگرم پتاسیم دارد.این ارقام نشان میدهد که ازگیل سرشار از مواد معدنی میباشد. همچنین ازگیل فاقد هرگونه چربی اشباع و کلسترول است و در آن 75 درصد آب و 21 نوع اسید چرب مانند استئاریک اسید، پالمتیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید وجود دارد.همچنین سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین B2 میباشد.
ازگیل جهت دفع سنگ کلیه :
اصلیترین کاربرد ازگیل برای برطرف کردن مشکلات کلیوی میباشد؛ زیرا آب مولکولی فراوانی دارد و بدن را سم زدایی میکند. در نتیجه به عنوان همکاری برای کلیهها معرفی میشود.مصرف مداوم ازگیل دفع ادرار را تسهیل مینماید و سنگهای کلیوی را از بین میبرد. برای از بین بردن سنگهای کلیوی علاوه بر میوه ازگیل، از جوشانده برگ ازگیل، نیز میتوان استفاده نمود.
ازگیل، کاهنده فشارخون :
ازگیل یکی از میوههایی است که سرشار از پتاسیم میباشد. به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا میباشند، مناسب است.بسیاری از مطالعات نشان میدهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا، باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند.از این رو مصرف میوههایی که سرشار از پتاسیم میباشند مانند موز، گوجهفرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و … برای این افراد بسیار مناسب میباشد.
ازگیل، سرشار از آنتیاکسیدانها :
ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی میباشد. این ترکیبات فنلی در بدن تبدیل به پلی فنلها میشوند و برای تولید آنزیمهای آنتیاکسیدانی به کار میروند.تولید پلی فنلها یکی از سیستمهای دفاع آنتیاکسیدانی در بدن برای مقابله با رادیکالهای آزاد است. ازگیل سرشار از فنولیک اسید و فلاوونوئیدها میباشد و به عنوان یکی از قویترین آنتیاکسیدانهای طبیعی شناخته شده است.همان طور که میدانید مصرف میوههایی با ظرفیت آنتیاکسیدانی بالا مانند ازگیل باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به بسیاری سرطانها میشود.
آشنایی با سایر اثرات درمانی :
مناسب برای افراد دیابتی: میوه ازگیل از قند کمی تشکیل شده است و یکی از میوههای بسیار مناسب برای افراد دیابتی میباشد. همچنین سرشار از فیبر است که به کنترل قند خون کمک میکند.
درمان التهابهای رودهای: برای این منظور بسیاری از منابع توصیه میکنند تا این میوه را پوست بگیرید، هستههایش را جدا کنید و قسمت باقیمانده میوه را با کمی شیر مخلوط کرده، سپس مصرف نمایید.
مشکلات دستگاه گوارش: میوه ازگیل به منظور درمان اسهال و محدود کردن نفخ معده توصیه شده است.
اختلال دفع: ازگیل برای برطرف کردن اختلالات دفعی و به عنوان ادرارآور شناخته شده است.
چاقکننده: بسیاری از منابع این میوه را چاقکننده و اشتهاآور معرفی میکنند.
بینظمیهای قاعدگی: مصرف منظم ازگیل باعث نظم بخشیدن به دورههای عادت ماهیانه میشود.
تقویتکننده اعصاب
ازگیل یک میوه زمستانی بینظیر است که باعث افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن برای مقابله با ویروس ها ، باکتری ها و سایر عوامل آلوده میشود.
موارد احتیاط و عوارض ناشی از مصرف ازگیل :
- در زمان مصرف مواظب دانههای ازگیل باشید، زیرا این دانهها سرشار از اسید هیدرو سیانید هستند که سمی میباشند.
- از مصرف ازگیل در زمان یبوست خودداری کنید.
شما عزیزان میتوانید برای تهیه رب ازگیل به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید