گیاه مریم نخودی :

گیاه مریم نخودی یا کلپوره همدانی، گیاهی از دسته نعناییان است.
این گیاه به صورت بوته ای رشد می کند و در سرشاخه های آن گل هایی با رنگ سفید زرد و حتی ارغوانی می روید.
مریم نخودی در مناطق بایر و در سواحل سنگلاخی و ماسه زارهای نواحی مختلف اروپا، مدیترانه، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا از جمله ایران رشد می کند.
این گیاه در طب سنتی استفاده های زیادی دارد و پرکاربرد ترین قسمت این گیاه سرشاخه های گل دار آن است.عطر بسیار خوب و شهد موجود در گلهای آن، و زمان بسیار خوب گل دهی این گیاه زنبورهای عسل را به سمت خود می‌کشد.

گیاه مریم نخودی بسته به محل رویش در اردیبهشت تا اواخر مرداد ماه به گل مینشیند.
به این صورت که در مناطق گرمسیر در ادیبهشت و اوایل خرداد و در مناطق سردسیر تا اواخر مرداد ماه گل دهی دارد.
این گیاه به صورت گسترده در اکثر نقاط کشور رشد می کند و زنبور داران به دلیل خواص بالا و عطر و طعم متفاوت و دلپذیر عسل مریم نخودی با قرار دادن کلونی ها در مناطقی که پوشیده از این گیاه است اقدام به برداشت عسل تک گیاه مریم نخودی می‌کنند.
رنگ عسل مریم نخودی بسته به رنگ گل مریم نخودی از سفید تا زرد روشن است.

شما عزیزان میتوانید برای تهیه عسل مریم نخودی به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید .


خواص عسل مریم نخودی:

1. یکی از مهم‌ترین خواص عسل مریم نخودی خاصیت آنتی باکتریال و ضد میکروب بودن آن است.

به همین جهت در بهبود انواع سرماخوردگی و آنفولانزا، دل درد و مشکلات گوارشی و اسهال، مشکلات دستگاه تناسلی و عفونت های کلیه و مجاری ادرار و در بهبود زخم بسیار کمک کننده است.
2. همچنین این عسل خاصیت ضد درد دارد و در انواع دردهای میگرنی و سردرد و دردهای ناشی از قاعدگی بسیار مؤثر است.
3. یکی از خواص گیاه مریم نخودی یا کلپوره خاصیت تب بر بودن آن است و قاعدتا عسل آن هم می‌تواند تب بر بسیار خوبی باشد.
4.با ترمیم سلول های از بین رفته پانکراس و افزایش فعالیت سلول های کبد به کاهش قند خون کمک میکند.
5.به بهبود عملکرد قلب کمک میکند و باعث کاهش فشار خون می‌شود.

6.عسل مریم نخودی یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و با از بین بردن رادیکال های آزاد مضر از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری میکند.
7.عسل مریم نخودی طبع گرم و خشکی دارد و ضد التهاب است، به همین دلیل برای درمان انواع بیماری هایی که از التهاب نشأت می‌گیرد مثل التهابات روده و رماتیسم های مفصلی مؤثر است.
8.به رفع جوش و اکنه و مشکلات پوستی کمک میکند .
9. تعریق شبانه را کنترل می کند و در درمان مشکلات عصبی و تشنج و صرع تأثیرات بسیاری دارد.
10. برای از بین بردن عفونت لثه کاربرد دارد و به خاطر خاصیت ضد میکروبی دهان را پاکسازی می کند.


موارد منع مصرف عسل مریم نخودی :

توجه داشته باشید که عسل کلپوره یا مریم نخودی در برخی مواقع و شرایط منع مصرف داشته و باید به این نکته نهایت دقت را داشت باشید.

  • مصرف عسل کلپوره برای زنان باردار و شیرده ممنوع می‌باشد.
  • کودکان زیر چهار سال نیز به هیچ وجه نباید از عسل کلپوره یا مریم نخودی مصرف کنند.
  • اگر نارسایی‌های کلیوی دارید از مصرف عسل کلپوره پرهیز نمایید‌.
  • اگر مشکلات مربوط به پروستات دارید، به عنوان مثال پروستات بزرگی دارید، از عسل کلپوره استفاده نکنید.


طبع عسل کلپوره یا مریم نخودی چگونه است؟

عسل کلپوره یا مریم نخودی دارای طبع گرم و خشک بوده و بسیار موثر برای درمان اسهال، مشکلات معده، رفع دردهای قاعدگی، ریزش مو، انواع زخم‌های دهانی، مشکلات معده و برای رفع درد محل گزش حشرات استفاده می‌شود.

گیاه کلپوره دارای ترکیبات سالوژنین، سیرسیلیو، سابینین، میرسن، ژرماکرن و اسپاتولنول است. عسل کلپوره با طبع گرم و خشک خود برای فعالیت معده و تحریک آن موثر است و در طب سنتی ایرانی کاربرد بسیار زیادی دارد.

رنگ، طعم و بوی عسل مریم نخودی چگونه است؟

رنگ‌، طعم و بوی عسل کلپوره از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که به هنگام خرید باید به آن‌ها توجه داشته باشید تا عسل اصل و طبیعی را خریداری کنید.

رنگ عسل کلپوره زرد روشن بوده و طعم  شیرین و بسیار معطری دارد. در ادامه به مناطقی که گیاه کلپوره در آنجا رشد وعسل کلپوره به صورت وسیع تولید می‌شود اشاره خواهیم داشت، همراه ما باشید.

شما عزیزان میتوانید برای تهیه عسل مریم نخودی به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید .


مناطق قابل رشد گیاه کلپوره :

گیاه کلپوره یا مریم نخودی بیشتر در حاشیه مزارع، منطقه‌های کوهستانی، دامنه صخره‌های سنگلاخی، کف دره‌ها و جنگل‌های مخروبه بلوط رشد می‌کند‌.

این گیاه در ایران قابل رشد در مناطق تورانی‌، خزری و مناطق خلیجی عمانی است.

گیاه کلپوره یا مریم نخودی خود نیز انواع مختلفی داشته و به جرئت می‌توان گفت که ۱۲ نوع آن در ایران کشت می‌شود که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • گیاه کلپوره یا مریم نخودی جنگلی
  • گیاه کلپوره یا مریم نخودی باتلاقی
  • گیاه کلپوره یا مریم نخودی طناز
  • گیاه کلپوره یا مریم نخودی شرقی و…

گلدهی گیاه کلپوره در مناطق جنوبی ایران معمولا از فروردین ماه شروع می‌شود  و در مناطق کوهستانی شمال ایران نیز تا مرداد ماه گلدهی ادامه دارد.

در مناطق گرمسیری جنوبی  و شرقی نیز گیاه کلپوره در زمستان و اوایل بهار گلدهی را شروع می‌کند.

زنبورهای عسل شهد گل‌های مریم نخودی را جمع آوری کرده و سپس به عسل تبدیل می‌کنند. حال که اطلاعات کاملی درباره شیوه کشت و تهیه‌ی عسل کلپوره دانستیم، بهتر است طریقه‌ی مصرف عسل کلپوره را نیز بررسی کنیم.


طریقه‌ی مصرف عسل مریم نخودی چگونه است؟

روش‌های مختلفی برای مصرف عسل کلپوره وجود دارد  و زمانی که عسل کلپوره در زمان و موقعیت مناسب مصرف شود به صورت کامل جذب بدن شده و تاثیرات مثبتی بر مکانیزم بدن خواهد گذاشت‌.

در ادامه دو روش ساده برای مصرف عسل کلپوره و یا عسل گیاه مریم نخودی را برایتان شرح می‌دهیم‌:

  • اولین روش برای مصرف عسل کلپوره :

ابتدا یک قاشق غذا خوری عسل کلپوره را در  یک لیوان آب با دمای معمولی حل می‌کنید و مقداری آبلیموی تازه  و یا عرقیات مفرح مانند گلاب، بیدمشک و بهار نارنج به آن اضافه کرده و میل می‌کنید.

  • دومین روش برای مصرف عسل کلپوره :

این روش ساده‌ترین روش  مصرف عسل می‌باشد و به صورت تدریجی با قاشق مربا خوری عسل را میل می‌کنید.

معمولا عسل را برای صبحانه مصرف می‌کنند و همچنین در میان وعده‌ها نیز می‌توان از این مواد مقوی و مفید استفاده کرد.

مسئله‌ی مهمی که باید برای تهیه‌ی عسل کلپوره و یا عسل گیاه مریم نخودی به آن توجه داشته باشید، خرید از فروشگاه‌ها و مراکز معتبر می‌باشد.


خرید عسل مریم نخودی :

شما عزیزان میتوانید برای خرید عسل مریم نخودی به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید .