ژلاتین پروتئینی است که از کلاژن به دست می آید ، ماده ای که در استخوان ها، غضروف ها و پوست حیوانات یافت می شود و برای سلامت مفاصل ضروری است. ژلاتین اغلب به دلیل استفاده از آن در دسرها شناخته می شود، همچنین یک عنصر رایج در آبگوشت، سوپ، سس، آب نبات و برخی داروها است.
ژلاتین با پردازش قسمت های حیوانی برای استخراج کلاژن و تبدیل آن به ژلاتین تولید می شود. این ماده بی طعم و شفاف دارای بافتی ژله مانند است. کلاژن و ژلاتین هر دو پروتئین های مشابهی دارند و ممکن است مزایای مشابهی داشته باشند.
شما عزیزان میتوانید برای تهیه ژلاتین به صورت عمده اینجا کلیک کنید.
در حالی که انسان های اولیه اغلب بافت های همبند، تاندون ها و سایر قسمت های حیوانات حاوی کلاژن را می خوردند، اکثر رژیم های غذایی مدرن فاقد کلاژن و ژلاتین هستند. ژلاتین به دلیل محتوای پروتئین بالا و اسیدهای آمینه، اغلب به عنوان مکمل مصرف می شود.
فواید سلامتی :
ژلاتین پروتئینی است که ممکن است به سلامت پوست، مفاصل، مو، ناخن و روده کمک کند. همچنین آمینو اسیدهای ضروری، بلوکهای سازنده پروتئینها را نیز فراهم میکند که میتواند فواید سلامتی قوی را ارائه دهد.
مزایای بالقوه ژلاتین برای سلامتی عبارتند از:
پوست هیدراته :
پروتئین و اسیدهای آمینه موجود در ژلاتین می تواند به بدن کمک کند کلاژن بیشتری بسازد، عنصری حیاتی در پوست سالم. با افزایش سن، سطح کلاژن طبیعی افراد کاهش می یابد. این می تواند منجر به از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست و ایجاد چین و چروک شود. یک مطالعه نشان داد که مصرف کلاژن باعث بهبود رطوبت پوست و کاهش چین و چروک می شود.
روده های سالم :
پروتئین های موجود در ژلاتین می توانند به حمایت از دیواره روده، از جمله ساخت پوشش مخاطی محافظ در روده ها کمک کنند . در مطالعات اولیه روی موشها، ژلاتین به محافظت از پوشش روده در برابر آسیب کمک کرد، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تأیید کامل این تأثیر در انسان مورد نیاز است.
ژلاتین همچنین حاوی گلوتامیک اسید، اسید آمینه دیگری است که می تواند به محافظت از دیواره روده در برابر آسیب و جلوگیری از نشتی روده کمک کند.
کاهش قند خون :
اسید آمینه گلیسین موجود در ژلاتین ممکن است به مدیریت سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند . علاوه بر کاهش سطح قند خون، شرکت کنندگان در مطالعه که گلیسین را به عنوان یک درمان مصرف کردند، کاهش التهاب را نیز تجربه کردند.
مفاصل و استخوان قوی تر :
ژلاتین علاوه بر بهبود خاصیت ارتجاعی پوست می تواند بافت های همبند را نیز تقویت کند. مطالعات نشان داده اند که مکمل های کلاژن مانند ژلاتین می توانند درد مفاصل را کاهش دهند. آنها همچنین دریافته اند که می تواند مفاصل را با افزایش تراکم غضروف تقویت کند.
ژلاتین همچنین حاوی لیزین است که به تقویت استخوان ها کمک می کند. همچنین می تواند توانایی بدن برای جذب کلسیم را بهبود بخشد که می تواند به جلوگیری از تحلیل استخوان کمک کند. با توجه به این اثرات، ژلاتین ممکن است به عنوان مکمل برای کاهش خطر پوکی استخوان یا نازک شدن استخوان ها استفاده شود.
در حالی که یک مطالعه افزایش تراکم استخوان را در موشهایی که دوزهای ژلاتین مصرف میکنند نشان داد، تحقیقات بیشتری روی انسانها برای درک ارتباط بین ژلاتین و سلامت استخوان مورد نیاز است.
تغذیه :
ژلاتین حاوی پروتئین ها و آنتی اکسیدان هایی است که به محافظت از سلول های بدن کمک می کند و می تواند از سلامت سیستم گوارش، استخوان ها، پوست، مفاصل و موارد دیگر حمایت کند.
همچنین یک منبع عالی برای موارد زیر است:
- کلسیم
- منیزیم
- فولات
- کولین
- سدیم
- سلنیوم
مواد مغذی در هر وعده :
یک قاشق غذاخوری (7 گرم) ژلاتین حاوی:
- کالری: 10
- پروتئین: 6 گرم
- چربی: 0 گرم
- کربوهیدرات: 2 گرم
- فیبر: 0 گرم
- شکر: 2 گرم
اندازه بخش :
اگر ژلاتین را به عنوان مکمل مصرف کنید، مؤسسه ملی بهداشت پیشنهاد می کند که مصرف 10 گرم در روز تا شش ماه بی خطر است.
ژلاتین را می توان در سایر غذاها از جمله سوپ، آبگوشت، آب نبات و دسر نیز یافت. برخی از این ها می توانند حاوی سطوح بالایی از قند یا چربی باشند، بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شوند. کسانی که برای دیابت نوع 2 ژلاتین مصرف می کنند باید از غذاهای پر قند خودداری کنند.
طریقه مصرف پودر ژلاتین :
ژلاتین در حال حاضر در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد، اما می توان آن را در خانه از طریق مکمل ها یا پودرهای ژلاتین نیز به غذاها اضافه کرد. پودر ژلاتین را می توان به سوپ، اسموتی، نوشیدنی یا سایر وعده های غذایی اضافه کرد.
برای استفاده از پودر ژلاتین برای غلیظ شدن قوام سس ها، موس ها و دسرهای ژلاتینی، ابتدا باید پودر را در آب سرد قرار داده و هم بزنید تا غلیظ شود و گلوله شود. سپس می توان آن را حرارت داد تا تقریباً به جوش آید.
برای سوپ، می توانید آبگوشت غنی از ژلاتین خود را در خانه با قطعاتی از گوشت مانند مرغ یا گوشت گاو درست کنید. جوشاندن استخوان ها، غضروف ها و پوست در آب برای چند ساعت می تواند آبگوشتی با سطوح بالای ژلاتین ایجاد کند.
خرید ژلاتین :
شما عزیزان میتوانید برای خرید ژلاتین به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید