خردل نوعی گیاه است که انواع مختلفی دارد و به دلیل داشتن طعم و عطر خاص، مصارف گوناگونی برای آن تعریف شده است. نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری اهمیت دارد. ضمن این که مصرف آن برای سلامتی نیز مفید است. خردل یک چاشنی دوستداشتنی است و دانههای گرد و کوچکی از آن به دست میآید. قطر دانهها بین ۱ تا ۲ میلیمتر هستند و رنگ آنها سفید مایل به زرد تا سیاهرنگ است.
خردل در رژیم روزانه افرادی که قصد کاهش وزن دارند دیده میشود. برای تغییر وزن تنها تغییر رژیم غذایی کافی نیست و داشتن فعالیت بدنی هم اهمیت دارد. همچنان که مصرف کالری هم باید تحت کنترل باشد. در ادامه درباره خردل و استفاده از آن در رژیم غذایی به شکلهای مختلف و خواص و مضرات آن توضیحاتی آورده شده است. به این نکته مهم باید توجه داشته باشید که مصرف آن در صورت داشتن بیماریها و ناراحتیهای جدی بدون مشورت پزشک و افراد متخصص توصیه نمیشود.
دانه خردل و انواع آن:
پیشازاین که نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری را بدانید، بهتر است درباره این دانه اطلاعات بیشتری به دست آورید. گیاهی یکساله است و ساقههای گل آن کرکدار و زبر و ضخیم است. سطح مقطع ساقههای این گیاه چندضلعی و گاهی مایل به دایرهایشکل است. برگهای کمی پهن با کنارهای ارهای شکل دارد که کمی بوی آنها تند است.
گلهای گیاه خرد کوچک زردند و ته ساقهها به شکل خوشهای است. میوهها به شکل غلافهای سبز هستند و کمی نوکدار و کرکدار به نظر میرسند. به طور معمول نیمی از هر غلاف خالی است و داخل هر کدامشان تعدادی تخم کوچک و کروی شکل وجود دارد که در پوستهای نازک قرار دارند. مغز تخمهای گیاه خردل زرد و روغنی و مزه آنها تند است. وقتی این دانهها با آب تماس پیدا میکنند لعابدار میشوند. خردل در سه نوع سفید، قهوهای و سیاه یافت میشود. مزه آن میتواند تند تا شیرین باشد. البته خردل امریکایی به رنگ زرد است که از آن برای تهیه سس استفاده میشود.
خواص و ویژگیهای خردل :
برای این که بتوانید از این دانهها برای کاهش وزن استفاده کنید، باید نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری را بدانید. یکی از مهمترین ویژگیهای این دانهها که شاید افرادی که میخواهند به وزن مناسب برسند از آن سود میبرند، تحلیل بردن رطوبت معده و همچنین کمک به نیروی هاضمه باشد. از مواد معدنی موجود در خردل میتوان به کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم اشاره کرد. ضمن این که مقادیر زیادی ویتامینهای فولات و ای دارد.
از خواص خردل میتوان به ویژگی سمزدایی آن اشاره کرد. مصرف آن به خانمهایی که میخوانند عوارض یائسگی در آنها کاهش پیدا کند توصیه میشود. برای حفظ سلامت پوست و مو مفید است و کنترلکننده دیابت و کاهش کلسترول نیز هست. اما بهتر است پیش از استفاده از آن برای گرفتن نتیجه با افراد متخصص مشورت شود. هنوز درباره نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری سخنی به میان نیامده است، ولی آن را برای درمان سرفه و گرفتگی گلو نیز پیشنهاد میدهند و دفعکننده خلط و آبریزش بینی نیز هست.
خواص دیگر خردل و ارزش غذایی آن:
خردل سرشار از مواد معدنی است که برای بدن مفید هستند. البته خواص خردل به نوع مصرف آن نیز بستگی دارد. اگر خردل به طور طبیعی مصرف شود یا خشک شده باشد خواص متفاوتی خواهد داشت. در ادامه جدول ارزش غذایی خردل بهصورت طبیعی آورده شده است.
جدول ارزش غذایی خردل طبیعی (۱۰۰ گرم) | |
انرژی | ۶۷ کیلوکالری |
کربوهیدرات | ۵.۳۳ گرم |
پروتئین | ۴.۳۷ گرم |
چربی | ۴.۰۱ گرم |
آب | ۸۲.۶۵ گرم |
فیبر | ۱۳.۳۰ گرم |
قند | ۰.۸۶ گرم |
ویتامین آ | ۴.۰۰ میکرو گرم |
ویتامین ای | ۰.۳۶ میلی گرم |
ویتامین کا | ۱.۸۰ میکروگرم |
ویتامین ث | ۱.۵۰ میلی گرم |
تیامین (ویتامین ب۱) | ۰.۸۱ میلی گرم |
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) | ۰.۰۳ میلی گرم |
نیاسین (ویتامین ب۳) | ۰.۵۲ میلی گرم |
کولین (ویتامین ب۴) | ۲۲.۴۰ میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰.۳۰ میلی گرم |
ویتامین ب۶ | ۰.۰۶ میلی گرم |
کلسیم | ۵۸.۰۰ میلی گرم |
آهن | ۱.۵۱ میلی گرم |
منیزیم | ۴۹.۰۰ میلی گرم |
فسفر | ۱۰۶.۰۰ میلی گرم |
پتاسیم | ۱۳۸.۰۰ میلی گرم |
سدیم | ۱۱۳۵.۰۰ میلی گرم |
روی | ۰.۶۴ میلی گرم |
مس | ۰.۰۹ میلی گرم |
منگنز | ۰.۴۲ میلی گرم |
سلنیم | ۳۲.۹۰ میکروگرم |
کاهش دردهای روماتیسمی :
کسانی که دردهای روماتیسمی دارند یا عضلات آنها دچار گرفتگی و کوفتی است، میتوانند از خواص خردل برای تسکین بهره ببرند. البته پیش از هر اقدامی بهتر است از افراد متخصص و پزشکان مشاوره بگیرند.
کسب آرامش :
حال که به دنبال پیداکردن نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری هستید، خوب است بدانید که مصرف روزانه آن به دلیل داشتن طبع گرم برای آسیبهای عصبی مفید است و موجب آرامش اعصاب میشود.
رفع بوی بد دهان :
از خواص خردل برای ازبینبردن بوی بد دهان بعد از خوردن سیر هم استفاده میشود.
کاهش فشارخون :
مصرف خردل را برای کاهش فشارخون نیز توصیه میکنند. افراد مبتلا به بیماری فشارخون باید پیش از مصرف با پزشک معالج خود مشورت کنند. دانههای خردل دارای منیزیم هستند که برای کاهش شدت حملههای آسم نیز مفیدند. در برخی کشورها مثل چین برگهای خردل را به دلیل داشتن ویتامین ث بهعنوان تقویتکننده و تصفیهکننده خون به غذاها اضافه میکنند.
یبوست :
برخی افراد که دارای یبوست هستند میتوانند مصرف خردل را به برنامه غذایی روزانه خود بیفزایند.
چگونگی و نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری :
اگر برای شما هم نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری مهم است بدانید که گیاه خردل چندمنظوره است و از آن میتوان به شکلهای مختلف سس، ادویه، روغن و به شکل موضعی استفاده کرد. در ایران بهصورت سس کاربرد زیادی دارد و در مقایسه با سس مایونز و گوجهفرنگی از سلامت بیشتری برخوردار است. در جدول ارزش غذایی آن مشاهده شد که غنی از مواد معدنی است که برای بدن مفید هستند و همین مسئله موجب شده است که مصرف آن برای کاهش وزن مناسب باشد.
خردل سرشار از گلوکوزینولات ترکیبات دارای گوگرد است که به طور معمول در سبزیهای چلیپایی دیده میشود. این ترکیبات برای مقابله با آسیبهای اکسیداتیو کاربرد دارند و از بدن در برابر بیماریها محافظت به عمل میآورند و خاصیت آنتیاکسیدانی دارند. آسیب اکسیداتیو علت التهاب است که با اضافهوزن و جمعشدن چربی در بدن در نواحی میانی بدن مرتبط است. ضمن این که کاروتنوئیدهای آنتیاکسیدان هم دارد که آسیبهای سلولی را کمتر میکند. حتی کاروتنوئیدها برای کاهش چربی نیز مفید هستند.
به نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری اشاره خواهد شد. پیش از آن به این نکته مهم توجه داشته باشید که خردل کالری پایینی دارد و سوختوساز بدن را بالا میبرد.
چند شیوه و نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری:
یک نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری این است که دانه آن را آسیاب شده استفاده کنید. میتوانید این دانههای آسیاب شده را روی غذا یا ساندویچ خود بریزید. حتی میتوانید آن را بهصورت سس به مصرف برسانید. اشاره کردیم که سس آن از سسهای دیگر کمکالریتر و سالمتر است.
شیوه دیگر استفاده از خردل برای لاغری ترکیب دانههای آن با آبلیمو، روغنزیتون و نمک و فلفل است. میتوانید گوشت یا ماهی خود را در این ترکیب بخوابانید و مزهدار کنید و بعد بپزید. از خردل نهتنها بهعنوان طعمدهنده مواد غذایی بلکه بهعنوان نگهدارنده نیز استفاده میشده است. خردل برای کمک به تخمیر سرکه سیب و بالابردن ماندگاری فرآوردههای گوشتی مفید است.
میتوان خردل خشک شده را مانند ادویه در غذاها مورداستفاده قرار داد. از خردل زرد نیز برای تهیه سس خردل زرد استفاده میکنند. میتوان دانه آن را بهعنوان ادویه در انواع سالاد و ترشی استفاده کرد. روغن خردل را میتوان برای تهیه غذاها به کار برد و آرد آن یک تثبیتکننده خوب است که در تهیه سوسیس و کالباس از آن استفاده میشود. در پاسخ به این پرسش که نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری چیست، میتوان اشاره کرد که میتوان برگهای خردل را در داخل سوپ ریخت. حتی آن را در درون نان ذرت هم میریزند.
مضرات مصرف دانه خردل :
حالا چند شیوه و نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری را میدانید. ولی باید توجه کنید که مصرف آن زیانآور هم هست. مضرات مصرف خردل عبارت است از:
- برای استفاده از برگهای گیاه خردل با مصرف دارویی و درمانی برگها باید پیش از گل دادن گیاه چیده شوند. اگر به این مسئله توجه نشود مقداری ماده سمی به نام ایزوتیوسیانات در آن افزایش پیدا میکند. به همین علت هم نباید در مصرف خردل زیادهروی شود.
- ترکیبات اگزالات در برگهای خردل به مقدار زیادی وجود دارد و به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که سابقه سنگ کیسه صفرا یا سنگ کلیه دارند پیشنهاد نمیشود.
- افرادی که مستعد تشکیل گواتر هستند، نباید خردل مصرف کنند. به دلیل این که خردل حاوی مقادیر زیادی مواد گواترزا است و موجب شدت یافتن این بیماری میشود.
- مصرف خردل به هر شکلی به افرادی که دارای بیماریهای کبدی هستند نیز توصیه نمیشود.
- حتی اگر نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری را میدانید، باید توجه کنید که مصرف خردل برای زنان باردار و شیرده و کودکان زیر ۶ سال و افراد دارای بیماریهای گوارشی و التهاب کلیوی بههیچوجه توصیه نمیشود.
خرید دانه خردل :
شما عزیزان میتوانید برای خرید دانه خردل به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید