در مورد پودر جنجالی مردارسنگ که به دئودورانت طبیعی مشهور است، نظرات متفاوتی وجود دارد. در این مطلب می خواهیم به بررسی نظرات موافق و مخالف این پودر بپردازیم.


تعریف عرق بدن :

عرق بدن عبارت است از ادرار رقیق ‏شده، چرا که ترکیبات عرق و ادرار مشابه یکدیگر هستند. به همین جهت اگر عرق مدتى بماند بدبو خواهد شد و در آن محل ممکن است ناراحتى‏ هاى پوستى ایجاد کند، مانند: خارش، سوزش، پیدایش جوش، قرور و لکه‏ هاى قرمزرنگ به نام عرق ‏سوز که در چنین مواردى بایستى تحت درمان قرار گرفت.

عرق کردن پاسخ طبیعی بدن به تغییرات درونی و محیطی می‌باشد. تا زمانی که این تعریق زیاد آزاردهنده نباشد، مشکلی وجود ندارد.

عرق کردن به مقدار کم براى نرم شدن پوست لازم است، اما اگر بیشتر از حد طبیعى باشد زیان می رساند. بیشتر بیمارى‏هاى قارچى همچنین باکتری ه‏ا و میکروب‏ ها در محل‏ هاى عرق‏زا زندگى مى ‏کنند، لذا خیلى زود محل تعریق بدبو مى ‏شود.

از دیدگاه طب سنتی زمانی که رطوبت بدن زیاد می‌شود، مشکل تعریق زیاد اتفاق می‌افتد. تعریق زیاد علل مختلفی دارد از قبیل: یبوست، ضعف نیروی بدنی، یائسگی در بانوان، تعریق پس از غذا و … .



راه های کم کردن تعرق :

برخی از راه های کم کردن تعرق و بوی بد عرق عبارتند از: تمیز نگه داشتن بدن، تعویض سریع تر لباس ها به خصوص در فصول گرم سال، استفاده از لباس هایی با پارچه های طبیعی نظیر پشم و پنبه به جای لباس های دوخته شده از الیاف شیمیایی، اجتناب از خوردن غذاهای فرآوری شده، کاهش مصرف برخی مواد غذایی نظیر مواد غذایی حاوی گوگرد مانند سیر و پیاز و ادویه جات، کاهش مصرف کافئین، اجتناب از حمام گرم، نوشیدن زیاد آب، اجتناب از غذاهای تند، اجتناب از الکل، سیگار و مواد مخدر و … .

معرفی مردارسنگ یا مرداب سنگ :

پودر سنگ مرداب، مردارسنگ یا سنگ نقره از پودر کردن سنگ معدنی اکسید سرب با فرمول شیمیایی PbO به دست می آید.

سنگ مرداب یا مردارسنگ دارویی سنتی می باشد که معمولا برای رفع بوی بد بدن استفاده می‌شود.

این پودر از سنگ نقره یا نوعی سنگ به نام مردارسنگ تولید می‌شود که برخی اعتقاد دارند ، سنگ مردار همان زاج سفید است ، اما این دو ماده از نظر فرمول شیمیایی با هم متفاوتند.

پتاسیم آلوم (Potassium alum)، پتاس آلوم (potash alum) یا زاج سفید یا تاواس (tawas) ترکیبی است از پتاسیم، سولفات و آلومینیم با فرمول شیمیایی KAl(SO4)2. از این ماده در تصفیهٔ آب، براق کردن چرم، پارچه‌های پایدار در برابر آتش و پودر کیک پزی استفاده می‌شود. همچنین گاهی از آن در محلول‌های پس از اصلاح صورت و خوشبوکننده بدن نیز استفاده می‌شود. زاج سفید مانند دیگر ترکیبات آلومینیوم خاصیت تنگ کنندگی منافذ پوست را دارد و با این خاصیت مانند دئودرانت عمل کرده و از تعریق زیر بغل و سایر اندام ها که عرق می کنند، جلوگیری می کند. پس این ماده با مردارسنگ فرق می کند.



خواص و کاربرد مردارسنگ :

سنگ مرداب یا مردارسنگ قدرت میکروب کشی بالایی دارد و می تواند باکتری های موجود در عرق را که باعث ایجاد بوی بد می شود نابود کند.



نحوه استفاده از مردارسنگ :

برخی ها در طب سنتی توصیه می کنند که پس از حمام ، مقداری از پودر سنگ مرداب یا مردارسنگ را به زیر بغل یا قسمت‌هایی از بدن که زیاد عرق می‌کند بزنید، تا از بوی بد عرق جلوگیری کند. اما نکته مهم این است که مردارسنگ باعث کم شدن عرق یا از بین رفتن تعریق نمی‌شود و فقط بوی عرق را از بین می‌برد.

برای استفاده از آن می توانید مقدار کمی از آن را با کمی آب یا گلاب یا آبلیمو  مخلوط کنید و زیر بغل بمالید، پس از ۱۵تا ۲۰ دقیقه آن را بشویید تا از تاثیر فوق العاده آن در کاهش عرق و بوی خوب آن شگفت زده شوید.

گل ارمنى و مردارسنگ را با گلاب مخلوط کنید و بمالید.

یکی دیگر از روش های استفاده از سنگ مرداب این است که مقدار مساوی از مردار سنگ را با همان مقدار کرم آبرسان ترکیب کنید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و سفت شود. روش استفاده از این کرم به این صورت می باشد که نیم تا یک ساعت قبل از رفتن به حمام ، زیر بغل را با این ترکیب ماساژ داده و سپس به حمام رفته و خود را بشویید.

اما تحقیقاتی که در مورد مردارسنگ انجام شده  نشان می دهد که سنگ مرداب برای بدن ضررهایی در پی دارد.


مضرات مردارسنگ :

سرب از جمله فلزات سنگین است که برای موجودات زنده بسیار مضر است و این ماده سمی ، به راحتی از طریق پوست بدن جذب می‌شود و آسیب‌های جدی به شخص وارد می‌کند. مردارسنگ نیز چون حاوی سرب است مضرات سرب را دارد. حتی در صورت پخش شدن پودر آن در خانه می تواند همراه با مواد غذایی وارد بدن شود. برخی از مضرات جبران ناپذیر سرب و پودر مردارسنگ عبارتند از:

  • سرب یکی از عوامل ایجاد سرطان مخصوصا سرطان خون در انسان است. چنانچه شخصی پودر مردارسنگ را برای قسمتی از بدن خود نظیر زیر بغل ، کشاله ران ، کف پا و … استفاده نماید ، ترکیبات اکسید سرب PbO از طریق پوست به بدن نفوذ می کند و به مرور زمان باعث ایجاد سرطان می شود.
  • سرب موجود در مردارسنگ، موجب ناراحتی های چشمی می‌شود.
  • سرب، سلول‌های عصبی را از بین می برد  و موجب بیماری‌های خونی و مغزی می‌شود.
  • سرب، موجب بیماری‌های کلیه، یبوست ، دردهای شکمی و تهوع می‌شود.
  • خوردن آن، کشنده است.
  • مردارسنگ باعث ایجاد حساسیت‌ها و آلرژی‌های پوستی می‌شود.
  • استفاده  مداوم از سنگ مرداب باعث تیرگی پوست زیر بغل می شود.
  • این خطرات برای اطفال، افراد خردسال و همچنین افراد سالمند بسیار بیشتر می باشد.
  • روی سیستم تولید مثل اثر منفی دارد.



توصیه های طب سنتی به جای استفاده از مردارسنگ :

  • افرادی که زیاد عرق می کنند، از سماق، عناب، عدس و گشنیز زیاد استفاده کنند.
  • گلنار فارسى و برگ مورد را نرم بسایید، بعد با آب‏غوره مخلوط کنید و بمالید.
  • گلنار فارسى، اقاقیا، حضض، کندر، مورد و گل محمدى را به نسبت مساوى نرم بسایید، بعد با گلاب مخلوط کنید و بمالید.
  • مورد، عفض و اقاقیا را نرم بسایید و بر موضع بمالید.
  • سفیدآب قلع و عفض را نرم بسایید، بعد با روغن مورد مخلوط کنید و بمالید.
  • زاج سفید را نرم بسایید و بر آن بپاشید.
  • زیر بغل را شسته و سپس پنبه را به سرکه سیب آغشته و روی منطقه عرق بمالید. بهتر است این کار شب انجام شود و اجازه دهید سرکه از شب تا صبح روی پوست باقی بماند، سپس آن را آب‌کشی کنید.
  • جوش‌شیرین قلیایی می‌باشد می‌تواند اسید را در بدن به تعادل برساند. این ماده سفیدرنگ با تنظیم PH بدن موجب کاهش عرق در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود و با جذب بو همانند یک ضد تعریق طبیعی عمل می‌کند. می‌توانید جوش‌شیرین را با نصف فنجان آرد ذرت، سودا، و 2 تا 3 قطره اسطوخودوس ترکیب کرده و به بدن بمالید تا هم تعریق بدن کاهش یابد و هم بوی نامطبوع عرق از بین برود. بعد از چند دقیقه محل را با یک پارچه ی تمیز خشک‌کنید.
  • بدن را با روغن نارگیل ماساژ دهید. برای ساختن دئودورانت خانگی می‌توانید روغن نارگیل را با سودا و اسطوخودوس ترکیب کنید.
  • چای سیاه حاوی اسید تانیک است که دو خاصیت ضد تعریق و رطوبت دهی را در خود دارد. برای استفاده، 2 عدد چای کیسه‌ای را در 3 لیوان آبی که به نقطه‌جوش نرسیده باشد، قرار دهید و بعد از خنک شدن به مدت 10 تا 20 دقیقه بروی نقطه تعریق بگذارید.
  • براى رفع عرق بدن که در اثر ضعف بدن تولید مى ‏شود باید از خوراکى ‏هایى مانند: خربزه، به، شفتالو، خرمالو، نارگیل، پرتقال، نارنگى، لیموشیرین، سیب درختى، گلابى، آب هویج، روغن به، کلم قمرى، کلم قرمز، کلم‏ پیچ، گل کلم، کنگر، کرفس، لوبیا قرمز، شلغم، شوید، جعفرى، ریواس، ماش و کباب چنجه زیاد استفاده کنید. همچنین می ‏توانید روزى چند عدد آمله‏ ى پرورده و مقدارى از شربت آن را بخورید.
  • مریم‌گلی خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد و مانع تعریق زیاد می‌شود. برای از بین رفتن عرق کف پا می‌توانید 2 قاشق چای‌خوری مریم‌گلی خشک‌شده را در تشت آب گرم ریخته و پای خود را به مدت 20 دقیقه در آن قرار دهید. همچنین می توانید مریم گلی را دم کنید و آن را میل کنید تا کمتر عرق کنید. برای بهتر شدن طعم آن می‌توانید از عسل استفاده کنید.
  • روغن فندق با خاصیت رطوبت دهی قوی یک مبارز قوی در برابر عرق کردن زیاد بدن می‌باشد. پنبه‌ای را به روغن فندق آغشته و به مجل تعریق بمالید.
  • آلوئه‌ورا اثر خنک‌کنندگی داشته و مالیدن ژل آن بروی پوست موجب تنظیم دمای بدن شده و تعریق زیاد را از بین می‌برد.
  • عرق کاسنی و آب زرشک هم در کم کردن تعرق مفید می باشند.

خرید مرداب سنگ :

شما عزیزان میتوانید برای خرید مرداب سنگ به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.