مالت جو چیست و چگونه تهیه میشود؟
در اصطلاح مالت به جوانه دانههای غلات گفته می شوند که با استفاده از دستگاهها و روشهای صنعتی و با استفاده از گرما خشک شده و به بازار مصرف عرضه می شود، بنابراین مالت جو همان دانه های جوانه زده جو میباشد. برای تهیه مالت جو ، پس از جوانه زدن جو با حرارت غیر مستقیم رطوبت آن را گرفته و پس از جداکردن جوانه و ریشه جهت مصارف خوراکی و غیر خوراکی و همچنین تهیه پودر مالت مورد استفاده قرار می گیرد.
عصارهی مالت جو :
عصاره مالت يا عصاره جوانه جو، شيره اي قهوه اي رنگ است كه از دانه ي جوي جوانه زده به دست مي آيد. در اين فرآيند،جوي مخصوص مالت سازي در شرايط مناسب جوانه زده و بعد از مدت زمان مشخصي آن را خشك نموده و عصاره آن را استخراج مي كنند.
عصاره مالت داراي بو و طعم مطلوب مالت بوده و شيرين مزه است و علاوه بر مصرف به عنوان يك ماده ي اوليه كليدي در صنايع غذايي،در صنايع نساجي و داروسازي نيز استفاده مي شود.اين عصاره به علت دارا بودن قدرت دياستيك و ويژگي هاي آنزيمي بالا، سرشار بودن از قندهاي قابل تخمير با قابليت تجزيه و جذب سريع، عطر و طعم و قدرت طعم دهندگي آن و نيز ارزش تغذيهاي بالا، موارد استفاده زيادي دارد
پودر عصاره مالت :
پودر مالت در واقع همان عصاره مالت است که به شکل پودری فرآوری شده است. این فرآیند سبب بهبود قابلیت نگهداری عصاره مالت و پودر مالت شده و جهت مصارف خانگی مناسب میشود. پودر مالت دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی بوده و یک ماده غذایی ارزشمند میباشد. همچنین به علت داشتن رطوبت پایین قابلیت نگهداری طولانیتری از عصاره مالت مایع را داشته و جابجایی و حملونقل آن نیز بسیار راحتتر و ایمنتر قابل انجام است.
خواص پودر عصاره مالت :
– این پودر دارای انواع ویتامینهای گروهB بوده و یک ماده مقوی کاملاً طبیعی برای همه افراد بهخصوص ورزشکاران و کودکان در حال رشد میباشد.
– پودر مالت حاوی ویتامین E نیز میباشد. این ویتامین اکسیر جوانی نامیده میشود و برای حفظ سلامتی پوست و مو بسیار مفید میباشد.
– پودر مالت حاوی مواد معدنی مانند مس، کلسیم، منیزیم میباشد.
– پودر مالت حاوی اسیدفولیک و آهن بوده و جهت درمان کمخونی قابلاستفاده میباشد.
– پودر مالت حاوی فیبر بوده و یک مکمل بسیار مناسب برای کمک به هضم و جذب غذا و سلامتی دستگاه گوارش میباشد. همچنین ملین بوده و سبب کاهش سرطان روده و افزایش میزان جذب مواد غذایی در روده میگردد.
– پودر عصاره مالت در سوخت و ساز چربیها در بدن مؤثر بوده و میتواند کلسترول خون را به مقدار قابلتوجهی در افراد بیمار کاهش دهد.
موارد مصرف پودر مالت :
– پودر مالت جو به دلیل داشتن قند لازم برای سوختوساز بدن یک ماده انرژیزای طبیعی و یک جایگزین مناسب برای مکملهای شیمیایی موجود جهت مصرف ورزشکاران میباشد.
– این پودر جهت برطرف نمودن ضعف عمومی و همچنین ارتقاء رشد در کودکان بسیار کارآمد میباشد.
– پودر مالت بهعنوان یک مکمل غذایی برای مادران باردار مفید است و موجب افزایش شیر مادران شیرده میشود.
– پودر مالت در لبنیات و بستنی برای ایجاد عطر، طعم و غنیسازی استفاده میشود. همچنین این ترکیبات در بستنی از تشکیل بلور یخ و بلوره شدن شکر جلوگیری میکند.
– پودر مالت شیرین بوده و گزینه مناسبی جهت استفاده بهعنوان جانشین قند و شکر در چای و شربت برای همه افراد بهویژه افراد دیابتی (زیر نظر پزشک) میباشد.
– با در نظر گرفتن ویژگیهای فوقالعاده پودر مالت، میتوان از آن بهمنظور غنیسازی نان، کیک و بیسکویتهای خانگی استفاده کرده و علاوه بر افزایش زمان ماندگاری، عطر و طعم آنها را نیز بهبود بخشید.
– پودر مالت یک شیرینکننده طبیعی میباشد و میتوان از آن در تهیه سوپها، سس و دسر استفاده نمود.
– پودر مالت به همراه شیر و عسل، آبمیوه و خرما و یا شیرموز، یک غذای مقوی برای کودکان در حال رشد و ورزشکاران میباشد.
خرید پودر مالت جو :
شما عزیزان میتوانید برای خرید پودر مالت جو به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید