خواص شیره انگور در طب سنتی :

در طب سنتی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می­نامند. با توجه به طبع گرم و تر شیره انگور، خوردن آن برای اغلب افراد مشکلی ایجاد نمی­کند، اما بهتر است کسانی که طبع گرمی دارند، کمی در مصرف آن احتیاط کنند. شیرینی آن بیشتر از انگور است و بسیار مفید و مغذی می­باشد. با توجه به آنکه میزان قند بالایی دارد، انرژی­ زا است. در این بخش خواص شیره انگور را معرفی می­کنیم، که در طب سنتی اشاره شده است.

  • شیره انگور خون­ساز بوده و برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، مفید خواهد بود.
  • شیره انگور با افزایش حجم عضلات بدن موجب بالا رفتن وزن می­شود و مصرف آن به ورزشکاران توصیه می­شود.
  • ضد التهاب حلق است و در فصول سرد مصرف آن برای مقابله با سرفه­های خشک پیشنهاد می­شود.
  • موجب کاهش غلظت ادرار شده و به بهبود فعالیت کلیه ­ها کمک می­کند.
  • در درمان صرع، کهیر و یرقان سودمند است.
  • مصرف آن به مادران شیرده توصیه می­شود، زیرا شیر مادر را غلیظ­تر می­کند.
  • موجب افزایش توان و بنیه می­شود و مصرف آن به کسانی پیشنهاد می­شود که فعالیت بدنی زیادی دارند.
  • درمان طبیعی برای یبوست است و مشکلات گوارشی را کاهش می­دهد.
  • موجب آرامش اعصاب می­شود و به مقابله با افسردگی می­پردازد.
  • سطح کلسترول و چربی خون را متعادل می­کند.

برای تهیه شیره انگور مرغوب و طبیعی به صورت عمده اینجا کلیک کنیدو با ما در ارتباط باشید.


ویژگی یک شیره انگور مناسب چیست؟

شیره انگور را از انگورهای درشت­تر تهیه می­کنند و به شیوه­های مختلفی همچون شربت شیره و یا همراه با صبحانه مصرف می­شود. این خوراکی به دو شیوه سنتی و صنعتی تولید می­شود. برخی افراد و یا شرکت­ها ممکن است از انگورهای خراب و بی ­کیفیت برای تهیه شیره استفاده کنند، به همین دلیل باید از فروشنده­ای قابل اعتماد خرید کنید. با وجود آنکه تشخیص شیره اصل برای همه­ ی افراد ممکن نیست، اما برخی ویژگی­های ظاهری بیانگر کیفیت شیره انگور است که در این بخش به معرفی آن­ها می­پردازیم.

  • شیره انگور اصل و با کیفیت شفاف است و حالت خاک ­آلود ندارد. رنگ آن به انگوری بستگی دارد، که از آن در تهیه شیره انگور استفاده کرده­اند. اما شفافیت شرط اصلی آن است.
  • رنگ شیره انگور روشن­تر از شیره خرماست و از عسلی تا قهوه ­ای روشن متغیر است. شیره انگوری که با روش سنتی تولید می­شود به دلیل حرارت بسیار زیاد، تیره ­تر از محصول صنعتی است.
  • شیره انگور بو و عطر تند و خوشی دارد. در صورتی که مواد دیگری را در هنگام تهیه به آن اضافه کرده باشند، دیگر خبری از بوی خاص شهد انگور نخواهد بود.
  • طعم و مزه انگور می­دهد اما شیرینی آن بیشتر از انگور است. بی طعم بودن شیره انگور عدم مرغوبیت آن را نشان می­دهد. برخی تولیدکنندگان نیز ممکن است در فرایند تولید از شکر استفاده کرده باشند که شیرینی آن متفاوت از شهد انگور است و مشخص می­شود.
  • غلظت زیادی دارد. به منظور افزایش ماندگاری شیره انگور آن را تا جایی حرارت می­دهند که رطوبت آن به طور کامل گرفته شود. پس شیره انگوری که بیش از حد رقیق است کیفیت مطلوبی ندارد.
  • قیمت شیره انگور نیز می تواند در تشخیص کیفیت آن مفید باشد. با توجه به آنکه برای تهیه شیره انگور از مقدار زیادی انگور باکیفیت استفاده می­شود، نباید انتظار قیمت کمی را داشت. پس اگر قیمت شیره انگور پایین بود، به کیفیت آن شک کنید.

خواص شیره انگور :

شیره انگور حاوی املاح معدنی همچون سدیم، کلسیم، منیزیم و پتاسیم و ویتامین­های A، B و C است. این شهد خوش طعم خواص بسیاری دارد و بدن را تقویت می­کند. در این بخش خواص شیره انگور را بررسی می­کنیم.


انرژی بدن را افزایش می­دهد :

شیره انگور حاوی مقدار زیادی قند است. این قند به راحتی در بدن تجزیه شده و انرژی مورد نیاز را تامین می­کند. از طرفی کالری بالای شیره انگور، نیاز انرژی بدن را فراهم می­کند.


خطر ابتلا به سرطان را کاهش می­دهد :

یکی از خواص شیره انگور این است که بدن را در برابر سلول­های سرطانی مقاوم می­کند. برخی آنتی اکسیدان­های موجود در شیره انگور همچون رسوراترول از ایجاد رادیکال­های آزاد جلوگیری کرده و رشد سلول­های سرطانی را محدود می­کنند.


موجب آرامش اعصاب می­شود :

شیره انگور حاوی کلسیم و منیزیم است که بدن را در مقابله با تنش­های عصبی قوی کرده و احساس آرامش بیشتری را موجب می­شود. مصرف شیره انگور از ابتلا به افسردگی جلوگیری کرده و احساس نشاط را افزایش می­دهد.


تغذیه مناسب در دوره پریودی است:

طبع گرم شیره انگور موجب می­شود تا یک خوراکی مقوی در دوران پریودی باشد. مصرف آن انرژی و توان جسمی فرد را در این دوره افزایش می­دهد. همچنین کاهش دردهای قاعدگی را کاهش می­دهد.

به حفظ سلامت پوست کمک می­کند :

آنتی اکسیدان­های موجود در شیره انگور از پیری زودرس پوست جلوگیری می­کند. همچنین درمان زخم­ها و آسیب­های بافت پوست از دیگر فواید مصرف شیره انگور است. پس اگر پوستی شاداب می­خواهید، شیره انگور را در رژیم غذایی خود جای دهید.


باعث تقویت مو می­شود :

وجود انواع ویتامین­ها همچون ویتامین B12 خون­رسانی به پوست سر را بهبود می­بخشد. این موضوع موجب تقویت ساقه و ریشه مو می­شود و از ریزش آن جلوگیری می­کند.


هورمون­های جنسی مردانه را تنظیم می­کند :

تنظیم هورمون­های جنسی در آقایان موجب افزایش میل و قوای جنسی می­شود. طبع گرم شیره انگور آن را به خوراکی مقوی برای آقایان تبدیل کرده است که وضعیت جسمانی آن­ها را بهبود می­بخشد.


موجب افزایش رشد کودکان می­شود :

شیره انگور خوراکی مقوی برای کودکان است که فرایند رشد را بهبود می­بخشد. شیره انگور مواد معدنی مورد نیاز کودک همچون آهن و ویتامین­های لازم را فراهم می­کند. پس شیره انگور را در رژیم غذایی کودکان جای دهید.


برای مادران باردار مفید است :

مادران باردار باید مصرف شیره انگور را در رژیم غذایی خود داشته باشد، زیرا موجب تقویت بدن شده و انرژی مورد نیاز را برای آن­ها فراهم می­کند. همچنین با دفع مواد مضر و خطرناک از ابتلا به انواع عفونت­ها جلوگیری می­کند و در نهایت تغذیه جنین را بهبود می­بخشد.

برای تهیه شیره انگور مرغوب و طبیعی به صورت عمده اینجا کلیک کنیدو با ما در ارتباط باشید.

افزایش وزن را باعث می­شود :

افراد لاغر با مصرف مرتب شیره انگور می­توانند وزن خود را افزایش دهند. همچنین ترکیبات موجود در شیره انگور امکان چاقی موضعی صورت را فراهم می­کند.


درمان بیماری‌ها با ترکیب شیره ‌انگور :

آنتی اکسیدان­های موجود در شیره انگور سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مقابله با بیماری­ها می­پردازد. شیره انگور در درمان بسیاری از بیماری­ها سودمند است.


موجب بهبود سرفه و علائم التهاب حلق می­شود :

خاصیت نرم­ کنندگی و ضد التهابی شیره انگور به اثبات رسیده است. به همین دلیل به افراد مبتلا به سرماخوردگی پیشنهاد می­شود که ترکیب آب و شیره انگور را قرقره کنند.


کم خونی را درمان می­کند :

آهن و ویتامین B12 موجود در شیره انگور سطح گلبول­های قرمز را در بدن افزایش می­دهد و از این طریق موجب درمان کم خونی می­شود. شیره انگور با فراهم آوردن آهن مورد نیاز بدن از پوکی استخوان نیز جلوگیری می­کند.


یبوست را درمان می­کند :

شیره انگور از طریق پاکسازی روده و بهبود حرکات آن موجب درمان مشکلات روده همچین یبوست می­شود. پس برای درمان بیماری­های گوارشی از خوردن شیره انگور غافل نشوید.


درمان بیماری فشار خون است :

پتاسیم موجود در شیره انگور موجب انبساط رگ­های خونی می­شود و فشار خون را کاهش می­دهد. بهبود جریان خود از سایر بیماری­های قلب و عروق نیز جلوگیری می­کند.

به درمان زخم معده کمک میکند:

از دیگر خواص شیره انگور می­توان به درمان زخم معده اشاره کرد. مصرف شیره انگور عملکرد معده را نیز بهبود می­ بخشد. به همین دلیل به افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، مصرف شیره انگور سفارش می­شود.


انواع شیره انگور :

شیره انگور با توجه به نوع انگوری که در تهیه آن استفاده شده است انواع مختلفی دارد. در نقاط مختلف ایران انواع دوشاب یا شیره انگور تولید می­شوند. انگور در بسیاری از استان­های ایران مانند مرکزی، همدان، اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، مازندران و گیلان کشت می­شود. معروف­ترین شهرهای تولیدکننده شیره انگور اراک، ارومیه، ملایر، تبریز، همدان و قزوین هستند. شیره انگور دو نوع کلی صنعتی و سنتی دارد. از انواع شیره انگور می­توان به این موارد اشاره کرد:

  • شیره انگور سفید
  • شیره انگور زرد
  • شیره انگور قرمز


مضرات خوردن شیره انگور :

با وجود آنکه شیره انگور بسیار مفید است و بدن را تقویت می­کند، اما باید در میزان مصرف آن دقت کنید. اگر در خوردن شیره انگور زیاده ­روی کردید، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. در این قسمت مضرات و خطرات شیره انگور را معرفی می­کنیم.

  • موجب افزایش حرارت بدن و جوش صورت و دیگر نقاط می­شود.
  • مصرف آن برای افراد کم تحرک، موجب افزایش وزن و چاقی می­شود.
  • حاوی قند فراوانی است و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است.
  • طبع گرم آن باعث غلیظ شدن صفرا می­شود.
  • مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج، سردرد را به دنبال خواهد داشت.

مقدار مصرف شیره انگور :

شیره انگور بسیار مقوی و پرخاصیت است، اما با توجه به اینکه میزان قند و کالری زیادی دارد نباید در مصرف آن زیاده ­روی کرد. مقدار مصرف قابل قبول شیره انگور، ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری برای بزرگسالان و ۱ تا ۳ قاشق مرباخوری برای کودکان در روز است. افراد مبتلا به دیابت در مصرف آن باید احتیاط کنند، چراکه خوردن زیاد شیره انگور برای آن­ها خطرآفرین است و باید به خوردن یک قاشق چای­خوری در روز اکتفا کنند. همچنین مصرف شیره انگور به کسانی که اضافه وزن دارند، به هیچ وجه توصیه نمی­شود؛ زیرا کالری زیاد این خوراکی باعث بیشتر شدن وزن می­شود.


شیره انگور را کی بخوریم؟

شیره انگور را در کلیه فصول سال می­توان مصرف کرد، اما خوردن آن در فصل زمستان به دلیل خواص ضد التهاب، بیشتر توصیه می­شود. اگر برای درمان کم خونی از شیره انگور استفاده می­کنید، هر روز صبح ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری میل کنید. به طور کلی در طول روز، بهترین زمان مصرف شیره انگور، وعده صبحانه است. می­توانید آن را با ارده ترکیب کرده و نوش جان کنید.


خرید شیره انگور :

شما عزیزان میتوانید برای خرید شیره انگور مرغوب در سه اندازه ( 0.5 کیلویی و 1 کیلویی و دبه 20 کیلویی) به صورت عمده اینجا کلیک کنیدو با ما در ارتباط باشید.