شربت سرکنگبین (سرکه انگبین) از ترکیب عسل طبیعی، سرکه انگور و عرق نعنا تولید می شود.
سرکنگبین نوشیدنی ایرانی است که در تمدن چند هزار ساله کشور ایران ریشه دارد و بطور شگفت انگیزی برای همه افراد با هر نوع طبیعتی مناسب و مفید است.
سرکنگبین دارای طبیعت معتدل است و برای تقویت عمومی بدن و درمان بسیاری از بیماری ها توسط پزشکان طب سنتی تجویز می شود. این نوشیدنی گوارا یک دارو همه کاره است و از دو جزء پایه گرم و سرد یعنی عسل و سرکه انگور تشکیل می شود. همچنین در مراحل تولید آن می توان با تغییر میزان جز شیرین و جز ترش، شدت اثرگذاری و طبیعت آن را نیز تغییر داد.
شما عزیزان میتوانید برای تهیه سرکه انگبین نعنایی به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
فواید سرکه انگبین نعنایی:
- از بین برنده سوا یا سودا زداست. چه سودای از صفرا آمده باشد چه از دم، سودا و از بلغم آمده
- مفید برای کبد و دستگاه گوارش است. و کار آنها را سهل می کند.
- علاوه کمک به کاهش چربی خون، رقیق کننده و کاهنده غلظت خون است.
- باز کنند عروق و ضد انسداد کرونروی است.
- مفید در درمان کبد چرب در گرید های مختلف است.
- تقویت کننده معده و کبد می باشد.
- مفید در درمان سردرد های گرم است.
- برای از بین بردن اثرات گرمی بیش از حد مناسب است.
- در رفع خارش های پوستی، اگزما و حساسیت بسیار مجرب است.
سرکنگبین انواع مختلفی دارد و با اضافه کردن گیاهان دارویی متنوع به آن می توان سرکنگبین با خواص دارویی و کاربرد های مختلف تولید کرد. این تنوع در نوشیدنی سرکنگبین باعث شده است که نوشیدن آن در هر فصل و برای هر فردی با مزاج مختلف مناسب باشد.
مکانیسم عملکرد سرکنگبین به این صورت است که عسل موجود در آن تمامی عروق بدن را از اخلاط زائد پاکسازی می کند و در مقابل سرکه نیز این منافذ را می بندد تا عفونت و اخلاط مضر مجددا به بدن وارد نشود.
به زبان ساده تر سرکنگبین اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط رقیق را غلیظ می کند تا تعادل اخلاط چهارگانه در بدن برقرار شود.
سرکنگبین برای درمان و بهبود انواع مشکلات کبدی، دستگاه گوارش و دفع اخلاط اضافی از بدن در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد و عطش و تشنگی را در فصل بهار و تابستان رفع می کند.
«سرکه انگبین» یا سکنجبین از نوشیدنی های فرح بخش و سنتی ایرانی است که علاوه بر گوارا بودن، خواص زیادی دارد و از قدیم مورد توجه اطبای سنتی بوده است. در باب اهمیت آن بوعلی سینا رسالهای به نام السکنجبین با نام کامل «منافع الشراب المسمی سکنجبین» به زبان عربی نوشته است. این رساله در سال 1547 به زبان لاتین هم ترجمه شده است.
به گزارش «بهپو»، سکنجبین یا همان سرکه انگبین معرب واژه سیکنگبین و دقیقا نمونهای از روش آمیزهسازی کلمات در پارسی کهن است، اما به مرور زمان به علت گرانی یا در دسترس نبودن عسل طبیعی بجای آن از شکر استفاده میکردند؛ از این جهت برخی بین سرکه انگبین سنتی و سکنجبین امروزی تمایز و تفاوت قایل میشوند.
در هر حال هرجا سخن از خواص و فواید سکنجبین است و مصرف آن توصیه شده، منظور همان نوشیدنی سرکه انگبین اصیل و سنتی است. سکنجبین طبع میانهای دارد و تعدیل کننده مزاج است ولی میتوانید طبع سکنجبین را برای افراد گرم و سردمزاجان تا حدودی تغییر دهید.
میپرسید چگونه؟
اگر گرم مزاج هستید و در عید هلههوله زیاد خوردهاید بهتر است به سکنجبین مقداری عرق کاسنی که مزاج سرد و خنکی دارد بیفزایید و همراه کاهو میل کنید، اما اگر سرد مزاج هستید خوب است چند شاخه نعنای تازه که طبع گرمی دارد، در سکنجبین قرار دهید تا عطر و اسانس نعنا را به خود بگیرد و مزهدار شود.
توجه داشته باشید اگر میزان سرکه سکنجبین از اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبار میشود و اگر شیرینی آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاقکننده خواهد شد. سکنجبین منافع سرکه را دارد و میتواند متعادل کننده حرارت و التهابات کبد باشد و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد.
این شربت نفوذ مواد را در بدن بیشتر میکند، باز کننده عروق بدن و مجاری است و خون را تمیز و غلظت خون را برطرف میکند؛ شربت سرکه انگبین تاثیر چشمگیری در پاکسازی معده، کبد، کلیهها و مجاری ادراری و دفع سنگ کیسه صفرا و کلیه دارد. این شربت به رفع سوزش سردل، اسید و رفلاکس معده کمک شایانی میکند؛ شربت سرکه انگبین نقش موثری در برطرف کردن التهاب مفاصل –آرتریت- دارد.
شربت سرکه انگبین بدن را ضدعفونی میکند و باکتریها و قارچها را از بین میبرد؛ این شربت فشار خون را کاهش میدهد و از بروز سکتههای مغزی و حملات قلبی هم جلوگیری میکند. شربت سرکه انگبین نقش موثری در درمان بیماریهای پوستی مانند ویتیلیگو، خارش، اگزما، کهیر و پسوریازیس دارد؛ این شربت به کاهش قند و چربی خون کمک شایانی میکند.
شربت سرکه انگبین تاثیر چشمگیری در پاکسازی کبد و دستگاه گوارش، افزایش انرژی بدن و رفع نفخ معده، کبد چرب، گلو درد و سرفه دارد؛ این شربت باز کننده عروق و برطرف کننده عطش بوده و برای افراد صفراوی بسیار مفید است.
زنان باردار نباید این شربت را مصرف کنند؛ افرادی که دچار زخم معده هستند هم باید در استفاده از این شربت احتیاط کنند و در تهیه آن میزان سرکه را کاهش و عسل را افزایش دهند و عرق شیرین بیان را جایگزین عرق نعناع کنند. شربت سرکه انگبین با توجه به عرقیجاتی که در تهیه آن استفاده میشود خواص خاصی پیدا میکند به عنوان مثال اگر این شربت با عرق شاهتره و کاسنی مخلوط شود برای پاکسازی کبد مفید است و در صورتی که شربت سرکه انگبین را با عرق بابونه، شیرین بیان و بومادران ترکیب کنیم موجب سلامتی معده میشود.
شربت سرکه انگبین اگر با آویشن و پونه مخلوط شود خاصیت آنتیبیوتیکی پیدا میکند و در صورتیکه این شربت را با سنبلالطیب، گلگاوزبان و اسطوخودوس ترکیب کنیم آرامشبخش و خوابآور میشود. شربت سرکه انگبین به همراه عرق خارشتر، خارخاسک و کرفس کلیهها را پاکسازی و سنگ کلیه را دفع میکند و در صورتی که این شربت را با عرق گزنه، مریم گلی و شنبلیله ترکیب کنیم برای بیماران دیابتی مفید است.
اگر شربت سرکه انگبین را با عرق برگ زیتون و گردو ترکیب کنیم موجب کاهش فشار خون میشود و در صورتی که عرق زیره، شوید و زنیان را با این شربت مخلوط کنیم کاهش چربی خون را به همراه دارد؛ طبق توضیحات افراد میتوانند با توجه به نوع بیماریشان عرقیجات گفته شده در بالا را جایگزین عرق نعناع کنند.
سکنجبین برای مصرف در زمستان با آب نیم گرم و در تابستان با آب سرد مصرف میشود. البته نباید از یخ برای سرد کردن سکنجبین استفاده کرد.
افراد لاغر بهتر است برای تهیه این شربت از سرکه انگور و اشخاص چاق از سرکه سیب استفاده کنند.
افراد گرم مزاج باید مقدار عسل را کاهش و سرکه را افزایش دهند، ولی اشخاص سرد مزاج باید میزان عسل را بیشتر و سرکه را کمتر کنند.
طرز تهیه سرکه انگبین نعنایی:
برای این منظور شما 1 واحد (مثلا لیوان) سرکه انگور طبیعی، را با 2 واحد عرق نعناع، بجوشانید، پس از اینکه این مخلوط مقداری باهم جوشیدند. حرارت آن را خاموش کرده و صبر کنید تا دمای آن کمی خنک شود. پس از خنک شدن، 2 واحد عسل طبیعی به محلول بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید. شیره حاصل را میتوانید با آب رقیق کرده و میل کنید.
طریقه مصرف:
طریقه مصرف سرکه انگبین نعنایی بدین صورت است که روزانه یک تا دو بار، هربار 4 قاشق غذاخوری در یک لیوان آب حل کرده و میل شود. بهترین زمان مصرف سرکه انگبین، صبح ناشتا و شب قبل از خواب است.
خرید سرکه انگبین نعنایی:
شما عزیزان میتوانید برای تهیه سرکه انگبین نعنایی به صورت عمده اینجا کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید